BENTA JUDO

Főoldal

Az egyesület alapító szakemberei már 1994 óta a régióban versenysport és szabadidő tevékenységet folytattak. Célkitűzésünk a judo sportág népszerűsítése, terjesztése és ennek révén lehetőség biztosítása a szabad mozgásigény lekötésére minden korosztály részére, a testnevelésben és a sportban résztvevők erkölcsi nevelése, öntudatuk, személyiségük pozitív irányban történő fejlesztése.

Sportegyesületünk nem csak érdi, de a környező települések (Tárnok, Sóskút, Pusztazámor, Százhalombatta) sportolóival is foglalkozik, nevével (a Benta patak a felsorolt települések érintésével folyik a Dunába) is jelezve, hogy a környéken régiós szerepet kíván betölteni.

A sporttevékenység mellett szabadidős tevékenységet is végez (farsang, kirándulások, táborozások, hétvégi bográcsozások, családi foci stb.), melyet a szülők és a sportegyesület közösen szervez időszakosan.

Az egyesület taglétszáma, a szabadidős tevékenységekben résztvevőkkel együtt meghaladja a 200 főt, melyhez minden évben egyre többen csatlakoznak, szülők, hozzátartozók, barátok.